Mircea Fechet, ministrul Mediului, a declarat miercuri, despre Sistemul Garanţie-Returnare, că în luna februarie care nu s-a încheiat încă au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje, astfel că avem cifre care bat record după record.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului a declarat despre sistemul de Garanţie-Returnare că astăzi a primit cifre noi.

”Pot să vă spun că doar în luna februarie care nu s-a încheiat încă au fost colectate peste 18 milioane de ambalaje. Asta se datorează mai ales populaţiei, avem cifre care bat record după record pentru că, dacă ne amintim ce s-a întâmplat în lunile din urmă, în luna decembrie am avut aproximativ 30.000 de ambalaje colectate, în luna ianuarie am avut 2,2 milioane de ambalaje, iar astăzi avem peste 18 milioane”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Mircea Fechet a mai arătat că îndrăzneşte să spună că vom depăşi 20 de milioane în această lună şi trendul nu poate fi decât unul pozitiv.

”Sistemul Garanţie Returnare funcţionează, dă rezultatele pe care noi le aşteptăm şi nu pot decât să mă bucur că nu avem o problemă majoră în legătură cu acest sistem. Putem să sperăm că la modul în care evoluează lucrurile, România va fi una dintre ţările în care reciclarea devine un mod de viaţă”, a mai arătat Fechet.

MInistrul a arătat că sistemul este departe de a fi perfect, şi în fiecare zi apar mici probleme pe care le remediază. ”Se pare că unui actori au obosit şi vor să fugă din Hora Reciclării şi sunt câteva cazuri izolate de producători care doresc să iasă din horă şi să împiedice ceea ce vrem să construim, o ţară a reciclării, dechid procese prin diverse instanţe de judecată”, a completat Fechet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.