Minstrul Educaţiei. Ligia Deca a anunţat joi că a trimis ordinul de serviciu pentru Corpul de Control să meargă să verifice ce se întâmplă la Liceul Gheorghe Şincai şi au un prim raport din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, în urma scandalului provocat de anularea mai multor lucrări la Bacalaureat. Ministrul a arătat că trebuie să existe un echilibru între a evita situaţiile de fraudă şi a ajuta copiii, totuşi, să nu aibă un motiv suplimentar de stres la examenele naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ieri am trimis ordinul de serviciu pentru Corpul de Control să meargă să verifice ce se întâmplă acolo. Avem un prim raport din partea Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, care a analizat toate tipurile de lucrări anulate şi cele anulate care aveau doar prima filă şi cele care aveau mai multe file, pentru a avea o imagine cât mai completă asupra a ceea ce s-a întâmplat acolo. Am trimis şi Corpul de Control al Ministerului Educaţiei”, a spus ministrul Ligia Deca la sediul PNL.

Ea a precizat că ”acolo unde se anulează lucrări, se anulează de către cei care supraveghează sau de către cei din comisii, pentru a evita ca, ulterior, la corectură, să se considere că lucrarea are semne distinctive şi să se anuleze în întregime”. 

”În măsura în care, aceste anulări au fost făcute conform procedurii pe care o avem, Corpul de Control o să analizeze şi o să clarificăm această situaţie inclusiv public. Cred că trebuie să existe un echilibru între a evita situaţiile de fraudă şi a ajuta copiii, totuşi, să nu aibă un motiv suplimentar de stres la examenele naţionale”, a mai spus Ligia Deca. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.