Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a vorbit, joi, despre stadiul lucrărilor la autostrada A7, anunţând că pe lotul 1 lucrările sunt realizate în proporţie de 9-10%, procentul pentru locul doi este de peste 13, în timp ce pe lotul 3 nu se lucrează din cauză că nu s-a semnat contractul. În acest context, Grindeanu se arată ”iritat” de situaţie şi este de părere că există ”o tergiversare” a operaţiunii de încheiere a contractului pentru locul 3 al A7.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prezent, joi după-amiază, pe şantierul lotului 2 al autostrăzii A7, Sorin Grindeanu a declarat că ”lucrurile încep să se vadă” în ceea ce priveşte acest proiect. 
 
Ministrul a explicat că pe primul lot al autostrăzii lucrările sunt realizate în proporţie de 9-10%, în timp ce pe lotul al doilea, unde lucrează o asociere româno-bulgară, ”s-a ajuns cam pe la 13-14% progres”. Pe ambele loturi constructorii au întâmpinat dificultăţi precum descărcări arheologice, ministrul spunând că se aşteaptă ca în perioada următoare ritmul lucrărilor să accelereze. 
 
Grindeanu s-a arătat ”iritat” de faptul că nici acum nu există un contract semnat pentru al treilea lot din A7, reclamând că există o ”tergiversare” cu privire la semnarea contractului pentru acest tronson.
 
”Pe A7, recunosc că mă irită faptul că ultimul lot, treiul, spre Buzău, a rămas necontractat. În acest moment ne aflăm într-o fază în care s-a contestat o clarificare pe care a cerut-o CNAIR celor care depun oferte, ceea ce mi se pare o tergiversare, pur şi simplu, a acestei operaţiuni de a încheia şi ultimul contract, dar eu sper ca cei de la CNSC, în perioada imediat următoare, să ne dea o soluţie, pentru că deja vorbim, cred, de vreo trei soluţii pe acest lot, de vreo două decizii ale instanţei şi am ajuns cu contractele semnate până la Paşcani. Anul ăsta sper să semnăm contracte şi Paşcani-Suceava, să reuşim să le scoatem la licitaţie şi uite că lotul 3, pe proceduri şi pe chichiţe, ajungem să tot amânăm această semnare”, a afirmat Grindeanu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.