Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, vineri, că în luna august va fi lansată procedura pentru proiectul "Autostrada Nordului", mai exact va fi reactualizat studiul de fezabilitate pentru drumul expres Petea - Satu Mare - Baia Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Răzvan Cuc a făcut acest anunţ, vineri, în timpul unei vizite făcute în judeţul Satu Mare, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor.

El a spus că va fi lansată procedura pentru proiectul "Autostrada Nordului", respectiv drumul expres Petea - Satu Mare - Baia Mare, documentaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate fiind deja în pregătire.

"Autostrada Nordului, de la Suceava la Petea, este prinsă în Masterplanul pentru transporturi ca perioadă de implementare 2021-2030, aşa cum erau multe obiective pe care noi le-am devansat. În cursul acestui an, prin iulie, august, dăm şi noi drumul la un studiu de fezabilitate pentru tronsonul de autostradă sau drum expres între Petea şi Baia Mare, ce va fi, ne va arăta studiul de fezabilitate. Le promitem oamenilor lucrul acesta acum şi ne şi ţinem de cuvânt", a afirmat Răzvan Cuc.

El a precizat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că procedura va fi lansată chiar in luna august.

"Pregătim documentaţia pentru reactualizarea studiului de fezabilitate, necesar construcţiei acestui drum expres. Am luat această hotarare astăzi, 10 Mai 2019, în urma vizitei de lucru pe care am efectuat-o la mai multe obiective de investiţii de infrastructură din judeţul Satu Mare", a scris Cuc. 

Ministrul şi directorul general CNAIR au verificat stadiul de execuţie al obiectivelor de investiţii gestionate de Ministerul Transporturilor în acest judeţ.

În cadrul vizitei pe centura municipiului Satu Mare, Cuc s-a arătat nemulţumit de stadiul lucrărilor şi a transmis antreprenorului că nu va ezita să rezilieze contractul în cazul în care lucrările nu vor avansa vizibil.

"Nu veniţi cu scuze, pentru că sprijinul îl aveţi. N-am nicio ezitare să reziliez contractul, niciuna nu am în cazul în care constructorii nu-şi fac treaba. Ori lucrează cum trebuie, ori pleacă acasă. Eu vreau ca în România să avem infrastructură (…)Vreau ca până la sfârşitul anului să ajungeţi undeva la 70-80 la sută, pentru că puteţi. Nu-mi rămâne decât să vă urez mult succes, mă întorc pe şantier şi sper să nu fi fost doar o mobilizare de conjunctură”, a declarat ministrul Transporturilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.