Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, aflat marţi în inspecţie pe autostrada Lugoj – Deva, a declarat că va avea ”toleranţă zero la întârzieri şi la lucrări de proastă calitate” şi a susţinut că în 2018 vor fi inauguraţi ”cel puţin” 150 de kilometri de autostradă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a inspectat, marţi, şantierul autostrăzii Lugoj-Deva şi le-a cerut constructorilor să respecte termenele şi calitatea lucrărilor.

”Astăzi analizăm segmentele de autostradă. Pe segmentul E trebuie să facem din nou licitaţie. Nivelul de toleranţă va fi zero pentru că aceste lucrări nu au suferit de lipsă de finanţare. Au fost bani din fonduri UE, plăţile s-au făcut la timp. Monitorizarea, îndrumarea a fost defectuoasă, atât inginerul cât şi compania de specialitate. Din acest moment directorul general şi secretarul de stat  vor face analize săptămânale. Cel puţin o dată pe lună o să ne întâlnim pe autostrăzile patriei. (...) Am vrut să am o discuţie cu toţi constructorii de pe toate loturile autostrăzii pentru a vă spune tuturor că vă înţeleg provocările pe care le-aţi întâmpinat în teren, dar eu voi avea toleranţă zero la întârzieri şi la lucrări de proastă calitate”, a declarat Ministrul Transporturilor.

Stroe a mai precizat că anul viitor şi-a propus să inaugureze cel puţin 150 de kilometri de autostradă, în România.

”Fiind banii, ne lipseşte organizarea. La anul, păcat că în acest an am pierdut timpul, pentru că aţi văzut că majoritatea problemelor birocratice s-au rezolvat într-un final, nu am folosit timpul eficient, anul viitor va fi un an de boom. Şi vă spun în mod realist, nu optimist, nici nu ne gândim în anul 2018 să nu dăm în folosinţă 150 de kilometri de autostradă, cel puţin. Acesta este scopul principal al Ministerului Transporturilor pentru 2018, concomitent cu reabilitarea activităţii CFR şi efectuarea dragajului pe Dunăre. Cei 150 kilometri vor fi pe toate autostrăzile în lucru. Am zis minim. Voi acţiona zi şi nopate, fără sâmbătă, fără duminică”, a mai spus Stroe.

Pe autostrada Lugoj – Deva se poate circula de la Lugoj până la Margina, în timp ce pe porţiunea între Margina şi Deva, tronsoanele se află în diferite stadii de execuţie, cel mai avansat şantier fiind pe lotul trei. Fostul ministru, Răzvan Cuc, a anunţat în repetate rânduri că până de Crăciun se va deschide circulaţiei mai mulţi kilometri de autostradă. El a vorbit despre loturile trei şi patru, însă datele din teren indică că este imposibil ca tronsoanele respective să fie deschise în întregime până la sfârşitul anului.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.