Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a fost, vineri, în vizită la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara, pentru vedea care este stadiul lucrarilor noului corp de clădire care este finalizat în proporţie de 88 la sută, acesta urmând să fie gata la finalul acestui an. Structura noii clădiri este realizată, finisajele interioare sunt făcute în proporţie de 90 la sută, clădirea fiind prevăzută cu sisteme smart de iluminare şi încălzire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În nouă clădire a Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara vor funcţiona Unitatea de primiri Urgenţe, o policlinică, laboratoarele de analize şi secţiile de Radiologie, chirurgie, ATI, secţie de prematuri. Aici vor fi amenajate spaţii pentru mame, astfel încât acestea să poată rămâne lângă copiii lor bolnavi.
 
Managerul spitalului, medicul Ovidiu Adam i-a transmis ministrului Sănătăţii că este necesar că pe acoperişul noii clădiri să fie amenajat un heliport.
 
"În mandatul meu îngrijirile medicale pentru copii sunt o prioritate. Mă bucur să văd aici cum se ridică un spital modern, dotat cu circuite medicale de secolul XXI. Voi susţine toate demersurile municipalităţii şi ale Spitalului «Louis Ţurcanu» pentru diversificarea îngrijirilor medicale pentru copii. Astfel, asigurăm pacienţilor servicii de calitate de la profesionişti, într-un spital cu dotări de ultima generaţie”, a declarat ministrul Ioana Mihăilă.
 
Primăria Timişoara a început construcţia noului corp de clădire a Spitalului de Copii ”Louis Ţurcanu” din Timişoara după ce una dintre clădirile în care funcţiona unitatea medicală a fost retrocedată familiei de romi Carpaci, una dintre cele mai bogate din ţară.
 
Nouă clădire a Spitalului de Copii din Timişoara, cu o suprafaţă utilă de 8.000 de metri pătraţi, va găzdui mai multe secţii ale unităţii medicale.
 
Spitalul va avea un număr de 150 de paturi. 
 
Clădirea va avea demisol, parter şi şase etaje şi costă peste zece de milioane de euro. Construcţia a fost începută în luna mai 2014 şi ar fi trebuit să fie gata în primăvară lui 2016.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.