Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafia, afirmă, întrebat fiind dacă există posibilitatea ca grupurile infracţionale care exploatau bătrâni în aziluri private finanţate din fonduri publice să nu fi avut protecţie din partea unor politicieni, că acest lucru este „greu de crezut”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„E greu de crezut că nu există anumite înţelegeri care fac posibilă existenţa acestor grupuri. De asta avem DIICOT, tocmai ca să scoată la iveală toate încrengăturile care se produc atunci când astfel de înţelegeri au loc şi atunci când, drept rezultat al acestor înţelegeri, se afectează grav integritatea fizică şi psihică a unor oameni, mai ales a unor oameni care nu pot să se apere” a afirmat Alexandru Rafila duminică seară, la postul B1 Tv.
El a subliniat că „extrem de important” şi foarte grav este faptul că bătrânii exploataţi în azilurile din Ilfov nu se puteau apăra. În acest context, ministrul spune că trebuie găsite n societate mecanismele „prin care să evităm să mai apară aşa ceva”, iar societatea trebuie să acţioneze pentru ca astfel de situaţii să nu se repete. 
Întrebat fiind dacă în PSD există percepţia că partidul ar putea fi afectat de faptul că unii dintre cei implicaţi în anchetă au legături cu persoane din PSD, Alexandru Rafila a răspuns că nu s-a discutat acest aspect şi că nu acest subiect este important. 
„Principala noastră preocupare trebuie să fie legată de rezolvarea acestei situaţii în aşa fel încât să facem imposibilă repetarea ei”, adaugă Rafila. 
El spune că problema privind modul în care un partid ar fi afectat de o astfel de situaţie trebuie să fie „secundară”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.