Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Arad, că joi a fost trimisă o scrisoare Băncii Europene de Investiţii în care se arată că toate problemele privind documentaţiile legate de construirea spitalelor regionale au fost rezolvate de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent la Arad, vineri, pentru întâlniri cu autorităţile sanitare şi pentru a participa la o conferinţă cu tema ”îngrijiri de sănătate pentru mame şi copii cu statut socio-economic precar”, organizată de Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş”, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a fost întrebat de jurnalişti despre construirea spitalelor regionale. Ministrul a spus că primele unităţi de acest fel vor fi construite în Cluj, Iaşi şi Craiova.

”Este vorba de primele trei spitale. Ieri (joi – n.r.) am semnat scrisoarea către Banca Europeană de Investiţii prin care le-am comunicat că toate problemele legale, legate de măsurile dispuse de Curtea de Conturi, legate de documentaţie, au fost soluţionate şi le-am solicitat să demareze”, a declarat ministrul.

Conform sursei citate, se lucrează deja la planurile pentru cele trei spitale care vor fi construite cu fonduri europene.

”Primele trei spitale regionale vor fi în Cluj, Iaşi şi Craiova pentru că avem deja terenurile şi suntem într-o fază foarte avansată cu hotărârile de guvern”, a spus ministrul.

Ministerul Sănătăţii şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au semnat, în 5 decembrie, un Acord de servicii de consiliere, în valoare de 1,5 milioane de euro, având ca scop facilitarea pregătirii proiectelor în vederea construirii a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, declarând că documentul este esenţial pentru demararea licitaţiilor pentru construcţia celor trei spitale regionale care vor costa aproximativ 200 de milioane de euro fiecare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.