Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă că în ultima săptămână, numărul de viroze a început să scadă uşor, chiar mai semnificativ numărul de cazuri de gripă, şi că probabil până la sfârşitul aceste luni vom ajunge la cifre care să fie sub media multi anuală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultima săptămână, numărul de viroze a început să scadă uşor, chiar mai semnificativ numărul de cazuri de gripă”, a declarat Alexandru Rafila, într-o intervenţie la Antena 3.

Rafila a precizat că am intrat în faza de declin şi ”probabil că până la sfârşitul aceste luni vom ajunge la cifre care să fie sub media multianuală, care a generat această declarare a stării de alertă epidemică”.

Aproape 7.400 de cazuri de gripă clinică şi 216 cazuri de gripă confirmată de laborator au fost înregistrate, la nivel naţional, în săptămâna 5-11 februarie, trendul fiind uşor descrescător, arată Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP). Totodată, au fost raportate 14 noi decese cauzate de virusul gripal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.