Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declară, întrebat ce părere are despre faptul că în plină pandemie de COVID-19 medicii au fost plătiţi suplimentar pentru activitatea pe care au desfăşurat-o, că sporurile acordate cadrelor medicale care au gestionat pandemia de COVID-19 sunt ”o recompensă firească”, el amintind că au fost cadre medicale care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli pe care au contractat-o profesând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptul că s-au plătit nişte sporuri salariale personalului medical care a stat prelungit peste program, care a fost supus unor riscuri privind propria sănătate – şi avem colegi care s-au îmbolnăvit şi au decedat de COVID-19 – nu este un lucru neobişnuit. Există multe alte categorii profesionale care primesc astfel de sporuri, datorită programului pe care-l desfăşoară, riscurilor la care sunt supuşi în desfăşurarea activităţii lor profesionale, aşa că n u mi se pare nimic deplasat în a acorda sporuri sau stimulente suplimentare într-o situaţie de criză”, a afirmat Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă.  

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care ministrul a fost întrebat ce părere are despre faptul că medicii au primit stimulente financiare, în condiţiile în care sunt situaţii în care cadrele medicale fac şi voluntariat.  

Rafila adaugă că sporurile acordate medicilor au reprezentat ”o recompensă firească”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.