Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, referindu-se la relaţia sa cu Raed Arafat, că este în relaţii ”profesionale” cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi că împreună pot lucra la dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă, dar că nu s-a întâlnit cu Arafat de câteva luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat de corespondentul News.ro în ce relaţii se află cu şeful DSU, Raed Arafat, după schimbul de replici de anul trecut între cei doi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că sunt în relaţii profesionale şi că s-ar bucura dacă împreună ar lucra la dezvoltarea serviciilor medicale de urgenţă.
 
”Sunt în relaţii, ca întotdeauna, profesionale, eu am vorbit tot timpul frumos de domnul Arafat. A făcut multe lucruri bune, m-aş bucura dacă putem împreună să dezvoltăm serviciile medicale de urgenţă în cadrul instituţional. Ministerul Sănătăţii finanţează direct aceste servicii, atât cele de Ambulanţă, cât şi unităţile de primiri urgenţe. Trebuie să existe o politică coerentă care să nu ducă la slăbirea serviciilor de ambulanţă, mai ales, care în ultimii ani nu au beneficiat decât de puţine ambulanţe noi”, a explicat ministrul Sănătăţii.
 
Întrebat dacă a constatat o răceală a şefului DSU la adresa sa, Rafila a răspuns: ”Sincer, nu l-am întâlnit în ultimele luni, nu pot să vă dau astfel de amănunte”.
 
În luna iulie a anului trecut, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că o intervenţie medicală de urgenţă ”nu trebuie neapărat să se întâmple pe autostradă, în elicoptere, în vapoare speciale sau în tot felul de maşini de-astea care au vopseaua roşie”. 
 
La rândul său, Raed Arafat a precizat că rolul DSU în coordonarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat a fost pus pe tapet de mai multe ori în ultima perioadă de către cei care doresc să dezintegreze un sistem integrat care este funcţional.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.