Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, participă, miercuri şi joi, la reuniunea miniştrilor apărării din statele membre NATO, organizată la Cartierul General al Alianţei Nord-Atlantice, la Bruxelles.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dezbaterile primei reuniuni a miniştrilor apărării din statele aliate din acest an vor fi subsumate liniilor de continuitate decizională adoptate la Reuniunea Liderilor de la Londra, din decembrie 2019, în direcţia modernizării şi adaptării Alianţei la provocările tot mai complexe din mediul regional şi internaţional de securitate.
 
Evenimentul este structurat pe patru sesiuni de lucru, principalele elemente de agendă fiind axate pe operaţiile şi misiunile aliate, cu accent pe Misiunea NATO din Irak, consolidarea cooperării NATO-UE din perspectiva asigurării securităţii europene şi transatlantice, implementarea deciziilor în domeniul posturii de descurajare şi apărare şi reconfirmarea unităţii şi solidarităţii aliate, printr-o contribuţie substanţială la împărţirea echitabilă a responsabilităţilor, precum şi viitorul Misiunii Resolute Support (RSM) din Afganistan.
 
În marja reuniunii, ministrul Apărării Naţionale va avea întrevederi bilaterale cu omologi din ţări aliate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.