Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că problema pensiilor speciale se poate rezolva doar prin colaborarea, la nivelul Guvernului, a miniştrilor care deţin portofolii în domenii în care există beneficiari de pensii de serviciu, el arătând că aşteaptă "cu nerăbdare" propuneri de la colegii săi din Guvern care se ocupă de Justiţie, Apărare, Afaceri Interne sau Externe cu privire la acest subiect.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Marius Budăi a afirmat că ministrul Justiţiei, cel al Apărării, cel al Afacerilor Interne, cel al Afacerilor Externe fac parte dintr-un comitet interministerial care discută problema pensiilor speciale.
 
"În primul rând, trebuie să conştientizăm că este un subiect care a fost extrem de utilizat din punct de vedere politic. Şi iresponsabil, spun eu. Soluţia este o reformă a întregului sistem public de pensii şi, când o vom avea, o punem pe masă şi o vom comunica”, a declarat ministrul Muncii, marţi seară, la Digi 24. 
 
El a precizat că aşteaptă propunerile colegilor săi din Guvern care au în subordine categorii care beneficiază de pensiile speciale. 
 
"Aştept cu nerăbdare propunerile miniştrilor de resort. Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică, ar însemna să mă ocup de tot Guvernul. Eu mă ocup de Ministerul Muncii şi voi face propuneri şi avem o lege care are propuneri”, a adăugat Marius Budăi.   
 
Ministrul Muncii a menţionat că şi în domeniile apărării şi ordinii publice "sunt pensii mici".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.