Ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu susţine că în aplicarea legii salarizării nu sunt prevăzute scăderi de salarii pentru poliţişti, în cazul lor fiind vorba doar despre un spor care nu era permanent şi şi-a încetat aplicabilitatea în decembrie anul trecut. Vasilescu a adăugat că sindicatele poliţiştilor „care se plâng” ştiau că acest spor a fost doar pentru anul 2017.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Scad salariile poliţiştilor? Este o generalizare incorectă.  În aplicarea legii salarizării bugetarilor nu există scăderi de salarii pentru poliţişti. La poliţişti este un alt efect – a încetat aplicarea unui spor care a fost foarte clar definit ca fiind aplicabil pentru numai şase luni. Iar toţi cei din sindicate, care se plâng, ştiau de faptul că sporul respectiv era doar pentru anul 2017”, a declarat marţi ministrul Muncii, într-o conferinţă de presă.

Lia Olguţa Vasilescu a precizat că acest spor nu a fost introdus prin Legea salarizării, ci printr-un amendament în Parlament, iar la acele discuţii au participat sindicatele poliţiştilor.

Potrivit ministrului Muncii, de acest spor au beneficiat anul trecut aproximativ 8.000 de poliţişti din cei 127.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne.

„Pentru că acest spor nu a fost unul permanent nu putem spune acum că s-a tăiat. El şi-a încetat aplicabilitatea de drept în decembrie 2017”, a subliniat Vasilescu.

Ea a spus că singurul efect pe care îl are Legea salarizării în cazul MAI este pentru unii manageri publici.

„Revenind la legea salarizării, singurul efect pentru zona MAI este pentru anumiţi manageri publici şi aici e vorba de o sumă de aproximativ 600 de lei şi pentru o singură funcţie de conducere, deci o sumă din vârful piramidei salarizării în MAI, unde e vorba de o diferenţă de 160 de lei. Trebuie menţionat că la managerii publici există scăderi la toate instituţiile publice”, a spus ministrul Muncii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.