Ministrul Muncii, Marius Budăi, susţine că Banca Mondială ”a fost un partener extrem de serios” în ceea ce priveşte consultanţa acordată autorităţilor române cu privire la reforma pensiilor acordate în baza unor legi speciale. Budăi precizează că experţii Băncii Mondiale au ţinut cont, în elaborarea raportului care include recomandări şi concluzii, de deciziile adoptate de Curtea Constituţională cu privire la aceste pensii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Uitaţi-vă în raportul Băncii Mondiale şi o să vedeţi că Banca Mondială a fost un partener extrem de serios în această reformă. Nu sunt acolo chestiuni care să mă fac să cred altceva, pentru că uitaţi-vă şi pe scenariile şi pe concluziile scenariilor şi eu ştiu ce spun, pentru că am citit foarte atent”, a afirmat Marius Budăi, miercuri seară, la România Tv.
 
El a precizat, răspunzând unei întrebări, că Banca Mondială a ţinut cont, în raportul său privind reformarea pensiilor alocate în baza legilor speciale, de decizii ale Curţii Constituţionale din România.
 
”Am pus la dispoziţia Băncii Mondiale toate deciziile Curţii Constituţionale, toate informaţiile de care a avut nevoie pentru a realiza această analiză”, a arătat el.
 
Întrebat dacă, în recomandările şi scenariile formulate, specialiştii din cadrul Băncii Mondiale au ţinut cont de deciziile CCR, ministrul a răspuns: ”Evident, nu se putea altfel”. 
 
Experţii Băncii Mondiale au propus, în raportul a cărui sinteză a fost prezentată de Ministerul Muncii, patru scenarii cu privire la pensiile civile de serviciu, acestea fiind: eliminarea imediată a tuturor acestor beneficii, îngheţarea pensiilor de serviciu, stabilirea unui nou plafon de referinţă pentru pensionarii nou intraţi în sistem şi reformarea tuturor acestor pensii. „Cea mai bună abordare ar fi reformarea pensiilor de serviciu”, arată datele făcute publice de Ministerul Muncii, acestea subliniind că „pentru acest tip de reformă, este important să se acorde o atenţie deosebită eforturilor anterioare de reformă şi acţiunilor judecătoreşti, astfel încât greşelile din trecut să nu se repete”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.