Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat vineri, la Constanţa, că Programul RABLA local nu necesită achiziţionarea unui autoturism, precizând că este invistită suma de 15 milioane de lei pentru a scoate din uz 5.000 de maşini vechi din Constanţa, cu impact enorm asupra mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a deschis conferinţa regională ”Reciclăm în România”, eveniment organizat la Constanţa pentru a promova obiectivele de colectare separată a deşeurilor.

”Constănţenii trebuie să ştie că autorităţile de mediu au investit 15 milioane de lei pentru a scoate din uz maşinile vechi de peste 15 ani. Trebuie doar să intre pe site-ul AFM pentru a depune dosarul. Nu trebuie să achiziţioneze un autovehicul nou, doar să-l scoată din uz pe cel vechi şi pot primi, foarte rapid, bonificaţia de 3.000 de lei”, a precizat ministrul.

La rândul său, primarul Constanţei Vergil Chiţac a declarat că pentru a atinge obiectivele de mediu, ”trebuie să lucrăm pe trei paliere, primăria, salubrizatorul şi cetăţenii, în special din zona condominiilor”.

”Primăria trebuie să ofere infrastructura. Am intrat în programele de finanţare de la Ministerul Mediului. Instalăm 275 de insule ecologice dintr-un necesar de cca. 400. Am aplicat de asemenea pentru centrele de colectare cu aport voluntar. Am găsit spaţiile necesare şi obiectivele au devenit finanţabile”, a explicat edilul.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a subliniat că „se văd foarte multe lucruri concrete în Constanţa”, declarându-se convins că, pe măsură ce toate investiţiile vor ajunge la maturizare sau finalitate, acest lucru va însemna un confort mult mai mare pentru cetăţenii din Constanţa”.

Conferinţa regională „Reciclăm în România” este a patra dintr-o serie de opt programate pentru a acoperi toate regiunile ţării cu mesajul „unele lucruri trebuie separate, la fel şi deşeurile”. Conferinţele se desfăşoară concomitent cu o campanie naţională integrată de informare asupra necesităţii colectării separate, prezentă în mediile on-line, TV, Radio şi print.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.