Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat, miercuri, reluarea Programului Rabla pentru electrocasnice, iar acest lucru s-ar putea întâmpla din a doua jumătate a lunii aprilie, precizând că acesta va fi reluat de la zero, iar bugetul alocat va fi minim cel de anul trecut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tánczos Barna a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă există un orizont de timp pentru reluarea programului Rabla pentru electrocasnice. 

 

“Bugetele vor fi cel puţin bugetele pe anul trecut. Orizontul de timp este 30 de zile pentru consultare publică plus câteva zile pentru aprobarea bugetului AFM, ieri cred că a apărut bugetul în Monitorul Oficial sau alaltăieri. De două trei zile discutăm pregătirea bugetului pe AFM şi orizontul de timp real este undeva în a doua parte a lunii aprilie”, a explicat ministrul Mediului.

 

Întrebat dacă acest program va fi reluat de la zero sau de unde a rămas suspendat,  Tánczos Barna a răspuns: “Programul va fi reluat de la zero pentru că nu s-a întâmplat nimic concret. Concret, nu au fost înregistrate cererile şi programul pleacă de la zero, cu minim cu bugetul de anul trecut, cu sistemul informatic verificat cu ajutorul colegilor de la STS, instituţie care ne-a sprijinit enorm în desfăşurarea SUMAL-ului şi cred că este practic singura instituţie care poate să asigure o bază stabilă pentru programe de o asemenea amploare”.

 

Anul trecut, înscrierile în Programul Rabla pentru electrocasnice au fost amânate din cauza ”contextului de instabilitate cibernetică”, Administraţia Fondului pentru Mediu  făcând referire la 

”suspiciuni privind siguranţa informatică a aplicaţiei şi cu privire la încercări anterioare de fraudare a procesului de înscriere”. 

Ministrul Mediului de atunci Mircea Fechet a cerut revocarea din funcţie a preşedintelui Administraţiei Fondului pentru Mediu.

”Este inadmisibil ca un program atât aşteptat de cetăţeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcţiona, deşi avea toate premisele să o facă”, a transmis atunci ministrul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.