Ministrul Ligia Deca a declarat miercuri, despre legile educaţiei naţionale, că ceea ce apare nou faţă de varianta pe Bacalaureat pe care o avem acum este că multe dintre probele de competenţe se pot da în timpul anului şcolar, în timpul clasei a XII-a, în aşa fel încât în vară să nu avem decât 4 probe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Propunerea legată de Bacalaureat nu s-a schimbat ca urmare a avizării interministeriale, cea care a fost făcută publică, cu toate acele variante în funcţie de profil şi specializare, rămâne în picioare”, a spus ministrul.

Ligia Deca a precizat că ”ceea ce apare nou faţă de varianta pe Bacalaureat pe care o avem acum este că multe dintre probele de competenţe se pot da în timpul anului şcolar, în timpul clasei a XII-a, în aşa fel încât în vară să nu avem decât 4 probe, reducând astfel încărcarea la finalul anului şcolar, în vară.

Deca a arătat că va depinde de probă şi se va stabili în regulamentul de organizare al examenului de Bacalaureat.

”Noile forme de evaluare naţională şi admitere la liceu şi Bacalaureat nu vor intra în vigoare începând cu anul şcolar următor adoptării legii, ci vor intra în vigoare fie cel mai devreme în 2027, pentru Evaluare şi Bacalaureat, dacă adoptăm legea în Parlament până la finalul acestui an şcolar, fie vorbim de 2028 sau chiar 2029, să vedem cât durează refacerea planurilor cadru. Nu este o chestiune care se întâmplă de pe azi pe mâine, vom asigura predictibilitate în sistem”, a mai spus Deca.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.