Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine că deputatul PSD Florin Iordache este incompatibil cu funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ ”din perspectiva integrităţii profesionale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a fost întrebat, miercuri, la Ploieşti, despre numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ şi a apreciat că este incompatibil.

”Este incompatibil cu funcţia respectivă din perspectiva integrităţii profesionale. Nu neagă nimeni domnului Iordache experienţa în Parlament, dar tocmai că această experienţă a demonstrat că este orientat către subminarea legilor în general, legilor Justiţiei în special, or Consiliul Legislativ este un organism menit să consolideze această legislaţie. E ca şi când ai pune lupul paznic la stână, cam aşa”, a afirmat Cătălin Predoiu. 

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ. Votul a fost secret, cu buletine.
 
Au fost 185 de voturi „pentru” şi 43 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR, a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi „împotrivă”, iar fostul judecător al CCR Augustin Zegrean, propus de PNL, a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.