Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, le-a transmis studenţilor din primul an de la Academia de Poliţie să nu se lase timoraţi de nimeni, în ciuda atacurilor repetate la care este supus ministerul, atât timp cât se ştiu cu conştiinţa împăcată şi ştiu că au acţionat legal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„(...) Ca ministru, nu pot decât să simt o mare mândrie că astăzi, în faţa noastră, stau 580 de tineri frumoşi, viitori ofiţeri. (...) E normal să fim alături de aceşti tineri care şi-au legat propriul destin de cel al României”, a spus ministrul Carmen Dan în discursul său de la ceremonia de depunere a jurământului militar de către studenţii din anul I de la Academia de Poliţie.

Ea le-a spus studenţilor că, deşi Ministerul de Interne este ţinta unor atacuri repetate care pot genera neîncredere din partea cetăţenilor, să nu lase pe nimeni să îi timoreze atât timp cât ştiu că au conştiinţa împăcată pentru că au acţionat corect şi legal.

„Dragi studenţi, dumneavoastră, mai mult decât mulţi colegi ai voştri, îmbrăcaţi această uniformă într-un moment când Ministerul de Interne este ţinta unor atacuri repetate care pot genera diminuarea încrederii populaţiei în această instituţie fundamentală a statului. (...) A fi ofiţer în cadrul MAI presupune asumare. Sunt persoane care pot fi uşor de intimidat, dar acest gen de oameni nu au ce să caute în ministerul nostru. Atât timp cât aveţi conştiinţa împăcată, cât ştiţi că aţi acţionat în concordanţă cu prevederile în vigoare, să nu lăsaţi pe nimeni să vă timoreze, indiferent de cine ar fi vorba. Nimeni nu este mai presus de lege şi respectarea ei este singura voastră garanţie şi în acelaşi timp singura voastră protecţie”, a spus Carmen Dan.

Ministrul de Interne i-a sfătuit pe studenţi să fie responsabili din principiu, nu pentru că cineva le cere asta.

„A fi ofiţer în cadrul MAI presupune responsabilitate. Această instituţie este una foarte puternică şi o regăsim numai în încrederea pe care o au oamenii puternici. (...) Fiţi responsabili din principiu, nu pentru că vă cere cineva. O carieră parcursă cu fruntea sus şi coloana vertebrală dreaptă este o carieră de succes. A fi ofiţer în MAI presupune curaj şi altruism. Aveţi multe exemple de pompieri, jandarmi, poliţişti care şi-au pus propria viaţă pe plan secund pentru a-şi salva semenii, ei reprezintă adevărate repere profesionale”, a mai spus Carmen Dan.

Aproximativ 600 de tineri, dintre care 400 de băieţi şi 200 de fete, care au promovat examenul de admitere la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” au depus vineri jurământul militar.

Potrivit MAI, cea mai mare medie de admitere de anul acesta a fost 10, obţinută de un candidat la Facultatea de Pompieri.

De asemenea, cinci dintre cei aproape 600 de proaspăt studenţi sunt elevi olimpici naţionali la limba spaniolă, istorie, limba rusă şi limba franceză. Alţi cinci noi studenţi beneficiază de prevederile Ordinului de Ministru privind şcolarizarea în unităţile de învăţământ ale MAI a copiilor angajaţilor răniţi sau decedaţi în misiune, iar 25 provin din rândul minorităţilor naţionale din România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.