Ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a anunţat că la rectificarea bugetară adoptată săptămâna aceasta au fost alocate fonduri pentru realizarea de lucrări de construcţii la 20 de sedii ale unor instanţe de judecată din România. "Pe lângă repararea cadrului normativ serios avariat în anii 2017-2019, investiţiile în oameni şi în îmbunătăţirea condiţiilor logistice adecvate unui act de justiţie de calitate trebuie să se realizeze în paralel”, a afirmat Lucian Bode.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Un lucru este sigur: fără investiţii permanente şi consistente în sistemul judiciar nu se pot obţine rezultate, astfel încât justiţiabilii să aibă parte de un act de justiţie de calitate şi la termene rezonabile. Investiţiile în sediile instanţelor şi ale Parchetelor reprezintă una dintre nevoile iminente ale sistemului judiciar. Sigur, Guvernul alocă în continuare fonduri pentru ca justiţia din România să funcţioneze în cele mai bune condiţii şi mă bucur că astăzi, aici, o să dau o veste bună şi anume faptul că ieri, cu ocazia primei rectificări bugetare, Guvernul Florin Cîţu a alocat fondurile necesare pentru continuarea lucrărilor de construcţie la 20 de sedii ale instanţelor din România”, a declarat Lucian Bode, miercuri după-amiază la inaugurarea Palatului Justiţiei Prahova. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
În discursul ţinut la inagurarea sediului, deţinătorul interimar al portofoliului Justiţiei a făcu referire şi la termenul lung de realizare a acestei construcţii.
 
"Inaugurarea Palatului de Justiţie din Ploieşti este aşteptată de foarte mulţi ani, fiind cel mai important obiectiv de investiţii derulat de Ministerul Justiţiei, după Palatul Justiţiei din Bucureşti. Este cunoscut faptul că lucrările au durat mulţi ani, din motive temeinice sau mai puţin temeinice, pe care însă nu le-aş invoca acum. (...) Este greu de crezut că pentru finalizarea unui obiectiv important pentru justiţia din România a fost nevoie de 27 de ani de la momentul proiectării sale în anul 1994, până în momentul în care s-au deschis porţile, pe data de 2 septembrie acest an. Dacă analizăm istoricul acestui proiect, cu siguranţă nu este un titlu de glorie faptul că s-a finalizat în cele din urmă, în schimb este un mare câştig pentru cei care vor beneficia de pe urma acestei investiţii mult aşteptate”, a mai declarat Lucian Bode.
 
El a vorbit şi despre nevoia schimbărilor cadrului legislativ în acest domeniu.
 
"Procesul de reformare a justiţiei din România trebuie să continue cu motoarele turate la maxim, iar pe lângă repararea cadrului normativ serios avariat în anii 2017-2019, investiţiile în oameni şi în îmbunătăţirea condiţiilor logistice adecvate unui act de justiţie de calitate trebuie să se realizeze în paralel. Statul de drept poate fi consolidat doar cu o justiţie reformată într-un timp cât mai scurt”, a adăugat Bode.
 
Ministrul interimar al Justiţiei a participat, miercuri după-amiază, la inaugurarea Palatului Justiţiei Prahova, eveniment la care a fost prezent şi primul ministru Florin Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.