Ministrul Energiei, Toma Petcu, a anunţat că un al doilea miner surprins în subteranul Minei Lupeni de surparea tavanului unui abataj a fost găsit de salvatori, urmând să fie scos la suprafaţă. La fel ca primul găsit, şi cel de-al doilea ortac este conştient şi cooperant.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Energiei, Toma Petcu a declarat joi seara că echipele de salvare sunt în progres, la Mina Lupeni şi că au găsit un al doilea miner surprins în subteranul minei de surparea tavanului.

”A fost găsit un al doilea miner, echipele de salvare comunică cu el, este bine, sănătos. Sperăm ca în curând să începem scoaterea şi celui de-al doilea, sperăm ca în scurt timp să ajungem la el şi să îi scoatem pe amândoi. Se încearcă localizarea exactă pentru a se ajunge repede la el”, a declarat ministrul.

Toma Patcu a mai anunţat că echipele de salvatori încearcă să îl găsească şi pe cel de-al treilea miner surprins în subteran şi că nu vor opri căutările până când toţi cei trei mineri blocaţi în mină vor fi scoşi la suprafaţă.

La faţa loculuin sunt pregătite să intervină mai multe ambulanţe şi echiupaje SMURD, dar şi un elicopter cu termoviziune pentru transportarea rapidă a muncitorilor.

După ieşirea la suprafaţă, medicii vor decide către ce spitale vir fi trimişi minerii scoşi din subteran.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.