Aproape 100 de localităţi şi 77.000 de case din trei judeţe sunt în prezent fără energie din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, cea mai gravă situaţia fiind în zona Dobrogei, a declarat joi ministrul Energiei, Toma Petcu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Petcu a convocat joi comandamentul de iarnă privind situaţia din sectorul energetic la nivel naţional, comandamentul urmând a avea loc la sediul Dispeceratului Energetic Naţional (DEN), administrat de transportatorul naţional de energie Transelectrica.

”Sunt în prezent circa 77.000 de case fără energie în trei judeţe. (...) Numărul maxim de localităţi fără energie a fost de 250, în prezent mai sunt 100. Cea mai gravă situaţie este în judeţul Constanţa”, a spus Petcu.

Ministrul a subliniat că sunt luate măsuri pentru remedierea rapidă a problemelor, iar situaţia se îmbunătăţeşte rapid.

”În zona Dobrogea, la ora 14.00, aveam 80.000 de deconectaţi, iar acum avem 65.000”, a afirmat Petcu.

Ministrul a precizat că, joi, consumul de gaze este estimat la 52 milioane metri cubi, iar principalul obiectiv al ministerului pe care îl conduce este asigurarea securităţii energetice în condiţii meteo nefavorabile.

Optsprezece judeţe din Oltenia, Transilvania şi Moldova se află până joi seară sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. De asemenea, până la ora 22.00 este în vigoare o avertizare cod galben de vânt puternic şi precipitaţii abundente. viewscnt

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.