Ministrul Educaţiei afirmă că începând din acest an va fi introdusă corectarea digitalizată la toate examenele naţionale, dar şi la simulările pe care elevii le fac în vederea susţinerii acestor examene. Decizia este luată în contextul în care „majoritatea covârşitoare” a profesorilor care a corectat la sesiunea din toamnă a bacalaureatului de anul trecut, când corectarea s-a făcut digitalizat, au arătat că sistemul are numeroase beneficii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Educaţiei anunţă că, după ce pentru prima dată lucrările au fost corectate digitalizat, în România, la sesiunea din toamna trecută a examenului de bacalaureat, profesorii corectori s-au arătat în majoritate, în favoarea acestui tip de corectare. 
„Am luat feedback-ul cadrelor didactice implicate, al celor care au corectat, într-o proporţie covârşitoare, mult peste 90%, au zis că ar prefera să continue în această formulă. Se elimină greşelile datorare oboselii, se elimină acea muncă de trecere a punctajelor pe barem pentru că platforma, în momentul în care notaţi anumiţi itemi, face automat adunările, şi există şi posibilitatea mult mai simplă de transmitere aleatorie a lucrărilor. O să generalizăm această corectare digitalizată la toate examenele naţionale, inclusiv  la simulări în anul acesta”, le-a spus Deca directorilor de şcoli din Prahova. 
El le-a cerut acestora să transmită „ce nu merge” la acest sistem, pentru a-l putea îmbunătăţi din timp.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.