Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat, joi, că va avea loc o reevaluare a situaţiei şcolilor închise în ultimii ani, existând posibilitatea ca unele unităţi de la sate să fie redeschise. Ministrul a spus că naveta implică riscuri pentru copii, iar microbuzele şcolare ”sunt implicate săptămânal în accidente rutiere”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, afirmă că închiderea a 1.600 de şcoli începând cu 2006 nu este o măsură neapărat bună, pentru că ”s-a mers doar pe ideea de eficienţă economică”, în timp ce siguranţa elevilor nevoiţi să facă naveta în centre de comună sau la oraş a fost neglijată.

”Din cauza închiderii şcolilor, au apărut şi microbuzele şcolare, a apărut naveta pentru elevi şi cadrele didactice (...) Avem semnale din teritoriu foarte multe de la cadre didactice şi elevi care se plâng pentru că fac naveta dintr-o parte în alta. Foarte grav este că aproape în fiecare săptămână sunt accidente în care sunt implicate microbuzele şcolare. Decât naveta, cred că mai eficient este să reînfiinţăm anumite şcoli”, a spus ministrul.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Pavel Năstase a anunţat că va avea loc o analiză a reţelei şcolare:

”Vrem să vedem dacă sunt unele locaţii care, în funcţie de populaţia şcolară şi resursa cadrelor didactice, să fie redeschise, să gândim o realocare a acestor spaţii”.

”Pe mine mă îngrijorează foarte mult aceste accidente cu microbuze şcoalare, aproape săptămânal se întâmplă. În plus, am aglomerat foarte mult şcolile centrale, toată lumea vrea să înveţe în centru. Trebuie făcută o nouă analiză, să nu cumva din motive pur de eficienţă economică să afectăm viaţa oamenilor, sănătatea”, a adăugat Năstase.

Ministrul Educaţiei a făcut o vizită în Arad pentru a participa la Târgul EDU2JOB (care include un târg a locurilor de muncă, un târg al educaţiei şi unul al firmelor de exerciţiu), pentru inaugrarea unui nou sediu al Inspectoratul Şcolar Judeţean şi pentru o întâlnire cu inspectorii şcolari generali judeţeni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.