Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, precizează că nu a pus niciodată problema introducerii uniformelor obligatorii pentru elevi, el subliniind că îşi doreşte ca elevii să fie mândri de şcolile la care învaţă, iar acest lucru să se vadă prin faptul că poartă însemne precum un pin, cravată sau o eşarfă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Nu am vorbit niciodată despre reintroducerea uniformelor obligatorii. Am spus întotdeauna că este bine - atât cât am văzut în sisteme de educaţie avansate, Statele Unite, Marea Britanie, Franţa – să avem elevi mândri de şcoala lor, să poarte un însemn, fie că este un pin, aşa cum purtăm tricolorul putem purta însemnul şcolii, fie că este o cravată, fie că este o eşarfă, pentru fete, îmi doresc să fie mândri de şcoala lor şi acest lucru să se vadă şi prin însemne. Însemne de apreciere la adresa şcolii nu înseamnă uniformă obligatorie”, a afirmat ministrul Educaţiei luni, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor. 
Sorin Cîmpeanu şi-a amintit că în urmă cu 40 de ani, în septembrie 1982, avea matricolă şi era mândru să fie elev al liceului „Sfântu Sava”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.