Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, miercuri seară, că tezele sunt suspendate şi în semestrul al doilea al acestui an şcolar, mediile elevilor urmând a fi încheiate doar cu notele obţinute. Cîmpeanu precizează că aproape un million de elevi fac ore exclusive online, iar sistemul nu dispune de platforme securizate pentru evaluarea online.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru anul şcolar 2020-2021 sunt suspendate tezele (lucrările scrise semestriale), conform OM 5977/2020. În consecinţă, la finalul semestrului al doilea, mediile pentru toate disciplinele se obţin prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat întreg”, a transmis, miercuri seară, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a explicat de ce este mai bine ca tezele să fie suspendate.

”Având în vedere că la acest moment aproape un milion de elevi participă la toate activităţile didactice în sistem online şi atât timp cât sistemul de învăţământ din România nu dispune de platforme de evaluare şi examinare dedicate şi securizate, relevanţa tezelor este mai mult decât discutabilă”, a precizat ministrul.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.