Ministrul Educaţiei anunţă că vineri s-a finalizat controlul realizat de Corpul de Control al ministrului la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Capitală, unde un părinte a reclamat că un elev a fost violat de două ori, în decurs de doi ani, în toaleta unităţii de învăţământ. Ministrul afirmă că raportul este în elaborare şi că nu a văzut rezultatele verificărilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Când voi avea raportul disponibil şi concluziile vor fi gata, vor fi date publicităţii. Încă este în elaborare”, a afirmat Ligia Deca luni, la Alba Iulia. 
Aceasta a catalogat violenţa în şcoală drept „un fenomen îngrijorător”, ea spunând că este „nevoie de un efort al tuturor” pentru a se putea face „prevenţie în mod eficient” cu privire la acest fenomen. 
„Ceea ce putem să facem este ca la nivelul fiecărei şcoli să luăm în serios fiecare sesizare, să luăm măsurile necesare, să protejăm copiii şi să ştim ce avem de făcut fiecare dintre noi, pentru că dacă fiecare dintre noi îşi face treaba, atunci violenţa se va reduce în mod semnificativ”, adaugă Ligia Deca. 
În ceea ce priveşte consumul de droguri, aceasta spune că Ministerul Educaţiei lucrează foarte bine cu celelalte structuri ale statului „pentru limitarea acestui fenomen” şi „s-au făcut paşi” în acest sens.
 „Nu există niciun fel de procedură pe care ministrul Educaţiei să o promoveze care să victimizeze în vreun fel elevii care au o astfel de problemă de consum de substanţe interzise. Din contră, se asigură confidenţialitatea şi insistăm pe tot ceea ce înseamnă procedurile noastre ca discuţiile să se poarte individual, cu familia, cu profesionişti de faţă, în niciun caz nu ne dorim să transformăm copiii în ţinte”, adaugă Deca.

Un elev de la Şcoala ”Nicolae Titulescu” din Bucureşti ar fi fost violat de două ori, în toaletă, conform afirmaţiilor părinţilor săi. Directoarea unităţii, acuzată că a muşamalizat situaţia, a demisionat. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că ”nu o să rămână piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.