Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a anunţat că structurile MAI acţionează în zonele afectate de inundaţii şi în cele în care există riscul să se producă incidente, în sprijinul populaţiei şi pentru salvarea şi protejarea bunurilor cetăţenilor. Astfel, structurile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi Inspectoratului General al Poliţiei Române desfăşoară misiuni pentru protejarea zonelor cu risc de inundaţie şi pentru evacuarea persoanelor şi bunurilor din zonele afectate. De asemenea, prefecţii din judeţele afectate sunt în teren, alături de celelalte forţe ale MAI din judeţ şi vor fi mereu la datorie, alături de cetăţeni, în astfel de situaţii critice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sunt în permanentă legătură cu conducerea operaţională a Ministerului Afacerilor Interne, atât pe componenta de situaţii de urgenţă, cât şi pe cea de ordine publică şi cu prim-ministrul, pentru coordonarea acţiunilor din teren. Le mulţumesc pompierilor, politistilor şi jandarmilor care în aceste zile, la fel ca de fiecare dată, intervin cu profesionalism în sprijinul cetăţenilor afectaţi de inundaţii”, a declarat Cătălin Predoiu, potrivit comunicatului de presă al MAI.

Ministerul Afacerilor Interne face apel la toţi cetăţenii aflaţi în zonele de risc să respecte recomandările personalului MAI şi să se informeze asupra avertizărilor emise de hidrologi şi meteorologi.

Structurile MAI vor rămâne în stare de alertă pe toată perioada în care există riscul ca cetăţenii şi bunurile acestora să fie afectaţi de inundaţii, mai arată sursa citată.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că cele mai mari probleme cu privire la inundaţii sunt în localitatea Greceşti din judeţul Dolj, iar Guvernul îi va ajuta pe oamenii afectaţi de inundaţiile din ultimele zile. Liderul PSD a adăugat că, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Executivul s-a asigurat că aceste persoane vor prim mâncare caldă şi aibă, iar autorităţile locale vor veni cu soluţii astfel încât oamenii să aibă unde să doarmă la noapte. Vor fi alocaţi şi bani din Fondul de rezervă al Guvernului pentru refacerea drumurilor şi remedierea pagubelor, a mai spus Ciolacu.

Meteorologii eu emis o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, averse torenţiale valabilă sâmbătă în estul şi sud-estul Transilvaniei, cea mai mare parte a Moldovei, în zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali O avertizare cod galben de instabilitate atmosferică viizează Oltenia, sudul Banatului, vestul Munteniei, Transilvania, Maramureş şi Moldova şi este valabilă până duminică dimineaţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.