Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, spune că fiecare persoană trebuie să meargă şi să cumpere doar produse româneşti, iar atunci toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi doar acest tip de produse. El a precizat că astfel sunt susţinute agricultura şi industria alimentară din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Adrian Oros a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că a fost întrebat de fermieri de ce produsele româneşti nu se vând, deşi este criză. 
 
"Am fost întrebat de fermieri ce se întâmplă, că deşi este criză foarte multe dintre produsele româneşti nu se vând, iar ei au mari stocuri de legume, au mari stocuri de carne de pasăre, de carne de vită, de produse lactate, de ouă şi nu reuşesc să vândă aceste mărfuri, iar magazinele sunt invadate de mărfuri din altă parte. Suntem într-o piaţă unică şi nu se poate interzice prin lege sau prin reglementare acest comerţ intracomunitar. La fel cum noi putem să ducem marfă oriunde în Uniunea Europeană, oricine din Uniunea Europeană poate să vină să aducă marfă”, a spus ministrul Agriculturii.
 
El a precizat că soluţia este ca fiecare persoană să cumpere produse româneşti şi atunci toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi doar acest tip de produse. 
 
"Putem face cu toţii două lucruri foarte, foarte simple, care vor avea efect în câteva săptămâni, în câteva luni. Fiecare din noi, care suntem cu adevărat îngrijoraţi de acest aspect şi care vrem să facem cu adevărat ceva, trebuie să mergem şi să căutăm şi să cumpărăm doar produse româneşti. Dacă nu sunt în magazinul X, mergem în magazinul Y până găsim produse româneşti. Iar acasă la copii şi la şcoală să le spunem să cumpere şi să consume doar produse româneşti. Vă asigur că în câteva luni de zile toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi produse româneşti”, a afirmat Adrian Oros.
 
El a spus că astfel putem contribui în real la susţinerea agriculturii şi a industriei alimentare din ţara noastră. 
 
"Astfel vom reuşi să răsplătim şi truda, dar şi viaţa aspră a ţăranilor şi a fermierilor români, astfel vom contribui în mod real, nu doar declarativ, la susţinerea agriculturii şi a industriei alimentare din România. Dar mai este ceva foarte important. Dacă cumpărăm un produs românesc cu 5 lei, cel puţin un leu sau doi lei se vor întoarce spre noi, fie în pensiile şi în salariile plătite aici în România, fie în sistemul de educaţie pentru copiii noştri, fie în sistemul de sănătate pentru noi toţi. Practic, soluţia este la noi şi este foarte simplă, cumpărăm produse româneşti”, a mai transmis Adrian Oros.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.