Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că într-o viitoare ordonanţă militară autorităţile intenţionează să dispună măsuri în privinţa navigatorilor care transportă marfă în amonte pe Dunăre şi care ar trebui să beneficieze de prevederi similare şoferilor de TIR, dar şi în privinţa muncitorilor din agricultură de la graniţa de sud a României, cărora ar trebui să li se aplice restricţii şi condiţii similare celor de la graniţa cu Ungaria.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În noua ordonanţă ar trebui să reglăm unele lucruri cu privire la posibilitatea de a ieşi din aceste restricţii navigatorii, cei care atunci când se duc cu marfă într-o ţară în amonte pe Dunăre ei rămân pe vapor, nu sunt sub riscul de a fi contaminaţi şi în această situaţie cred că ar trebui să intre în aceeaşi categorie de excepţii ca şi şoferii de camioane” a declarat Marcel Vela duminică seară, la Vama Nădlac.
El a mai spus că muncitorii agricoli de la graniţa cu Bulgaria ar trebui să beneficieze de aceleaşi excepţii de care beneficiază lucrătorii de la graniţa cu Ungaria, cărora în anumite condiţii li se permite trecerea frontierei pentru a lucra.
Vela a făcut referire şi la cei care fac lucrări agricole, precizând că nu este impusă în ordonanţele militare o distanţă pe care aceştia ar putea să se deplaseze.
„Activitatea în agricultură, munca în grădină, în loturile de teren, în tot ce ţine de o plantaţie pomicolă sau într-o exploataţie agricolă, toate acestea sunt permise”, spune Vela. El a precizat că este nevoie să se facă dovada proprietăţii asupra unui teren agricol.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.