Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Iaşi, că nu exclude o nouă amânare a examenului de rezidenţiat, pentru că nu există încă un ministru al Educaţiei, precizând că îi este greu să spună dacă examenul va avea loc pe 8 decembrie, aşa cum s-a propus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este greu să spun dacă va avea loc pe 8 decembrie. Propunerea noastră pentru 8 decembrie rămâne valabilă. Vom vedea ce se întâmplă pe scena politică. Dacă nu vom avea un ministru al Educaţiei, data de 8 decembrie nu va putea fi respectată. Un secretar de stat al Educaţiei poate semna doar dacă ar fi împuternicit, ori cel care l-ar putea împuternici, adică ministrul, nu există. Legislaţia este foarte clară“, a spus într-o conferinţă de presă la Iaşi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Întrebată despre posibilele proteste ale absolvenţilor de medicină în perioada imediat următoare, Pintea a spus că ordinele pentru organizarea concursului de rezidenţiat nu pot fi semnate decât dacă avem un ministru al Educaţiei.

“Am pus data limită 8 decembrie pentru desfăşurarea concursului, astfel încât cel târziu pe 14 ianuarie să poată fi angajaţi şi să beneficieze de salariu“, a precizat Sorina Pintea.

Cât priveşte o eventuală nouă amânare a datei pentru organizarea rezidenţiatului, Pintea a spus că şi această chestiune este delicată, întrucât legea precizează că acest concurs trebuie organizat în trimestrul patru al fiecărui an, iar dacă se propune amânarea pentru anul viitor, se încalcă legea.

“O soluţie ar fi adoptarea unei legi în Parlament, dar asta înseamnă vot în Senat, Camera Deputaţilor, comisii, apoi plen. Ar trebui să se facă de urgenţă. În Parlament cred că este deja târziu. Dar nu este târziu ca un preşedinte să ia o decizie şi să numească ministru la Educaţie“, a spus Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, în 4 octombrie, că examenul de rezidenţiat care ar fi trebuit să aibă loc în 17 noiembrie a fost amânat. data propusă pentru susţinerea examenului a fost 8 decembrie. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.