Ministerul Sănătăţii anunţă, marţi, că trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş de la cei 28 sportivi repatriaţi din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecţia cu SARS CoV-2. Probele vor fi trimise la secvenţiere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8-a de către Direcţia de Sănătate Publică Maramureş de la cei 28 sportivi repatriaţi din Africa de Sud au fost pozitive pentru infecţia cu SARS CoV-2. Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvenţierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare "Cantacuzino", a transmis, marţi, Ministerul Sănătăţii.  

Sursa citată a precizat că sportivii lotului cu teste negative vor putea ieşi din izolare în a 10-a zi de carantină. 

Cei 3 sportivi care au fost depistaţi pozitiv rămân, în continuare, în izolare. Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici.  

Unul dintre colegii lor a fost depistat pozitiv încă de la sosirea în ţară, iar rezultatele prliminare ale secvenţierii arată că ar fi vorba despre varianta OMICRON.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.