Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că, în perioada 9-11 noiembrie 2021, a distribuit peste 9.300 de flacoane de Remdesivir spitalelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Sănătăţii, instituţia a distribuit, în ultimele 3 zile, 9.312 flacoane de Remdesivir în peste 100 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-Cov-2, în stadii medii de boală. 
 
Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată. 
 
”Reamintim că, ieri, 10 noiembrie 2021, Guvernul României a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu 332, 5 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului României”, a mai transmis MInisterul Sănătăţii.  
 
Sursa citată a precizat că 120 milioane de lei din fondurile alocate vor fi destinate pentru achiziţia a unei noi tranşe de 70.000 de doze de Remdesivir.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.