Triajul epidemiologic, care include măsurarea temperaturii corporale, se aplică obligatoriu în cadrul instituţiilor sau autorităţilor publice, operatorilor economici şi profesioniştilor, precizează Ministerul Sănătăţii, reluând prevederi din Ordinul privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, publicat vineri seară în Monitorul Oficial.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Astfel, facem precizarea că,  pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spaţiu închis, fie din cadrul unei instituţii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât şi celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienţi, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măştii de protecţie i se poate interzice intrarea în spaţiul închis”, precizează Ministerul Sănătăţii.
 
La măsurarea temperaturii, care se va realiza prin termometrul noncontact, se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului.
 
Mai mult, în cazul în care temperatura depăşeşte 37,3 grade Celsius, se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.
 
În cazul spaţiilor comerciale, nu se aplică obligaţia ca un client să fie însoţit de o persoană din sediu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.