Ministerul Sănătăţii a precizat, vineri, că la doi dintre cei trei copii născuţi la Maternitatea Giuleşti şi care sunt în prezent internaţi la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” analizele au depistat stafilococ auriu. La cel de-al treilea, testele au ieşit nevative. De asemenea, analizele au arătat că o moaşă de la Maternitatea Giuleşti are stafilococ coagulazo-pozitiv, dar este alt tip decât cel depistat la bebeluşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a precizat, vineri, că la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu”, în perioada 25.03.2019-30.04.2019, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA.

Din cele cinci cazuri, doi au fost externaţi, iar dintre cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ. 

”În cadrul verificării, au fost prelevate zilele trecute un număr de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterile. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo-pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, depistat în cazul nou-născuţilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată a precizat că, vineri, s-au mai prelevat noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal şi 18 teste aeromicrofloră.

De asemena, continuă verificările foilor de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în această maternitate,  în perioada 25.03.2019-30.04.2019, precum şi a măsurilor de dezinfecţie şi sterilizare.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.