Ministerul Sănătăţii a cerut, miercuri, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate să verifice toate decontările făcute către Spitalul Judeţean Ilfov, după suspiciunile privind posibile fraude la decontare. Ministrul Victor Costache anunţă ”toleranţă zero” faţă de acest fenomen şi aşteaptă concluziile procurorilor pentru a lua măsuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Sănătăţii a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că solicită, în regim de urgenţă, conducerii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate demararea unei verificări a tuturor decontărilor făcute către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

“Este regretabil că astfel de practici încă se mai întâlnesc în sistemul medical din România. Ca ministru sunt indignat şi anunţ toleranţă zero fata de acest fenomen. Aşteptăm ca procurorii să-şi spună cuvântul, iar după aceea, noi, împreună cu noua echipă de la Casă, vom acţiona în consecinţă. Până atunci vom gândi un plan de acţiune pentru a preveni astfel de situaţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Poliţiştii din Capitală au făcut, miercuri, o percheziţie la Spitalul Judeţean Ilfov, într-un dosar de fraudă informatică, delapidare şi fals intelectual în care angajaţi ai unităţii medicale sunt suspectaţi că au întocmit documente medicale fictive pentru pacienţi, serviciile fiind decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.