Ministerul Mediului a anunţat, joi, că situaţia hidrologică a revenit la normal pe întreg sectorul românesc al Dunării/, iar debitele fluviului, la intrarea în ţară, au avut o creştere importantă în ultimele zece zile. Totodată, gradul de umplere în principalele lacuri de acumulare este în prezent de 74,43%, în creştere semnificativă faţă de luna august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor arată, într-un comunicat de presă transmis joi, că Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a transmis o serie de informaţii actualizate privind situaţia hidrologică din ţara noastră.

”Astfel, măsurătorile hidrologice arată că debitul Dunării, la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), a avut valoarea de 4400 m3/s, peste media multianuală a lunii septembrie (3800 m3/s). De subliniat este faptul că debitele pe Dunăre, la intrarea în ţară, au avut o creştere importantă în ultimele 10 zile, de la valoarea de 2050 m3/s – în data de 17.09.2022 (valoarea minimă a lunii septembrie), la valoarea de 4700 m3/s, în data de 27-28.09.2022 (valoarea maximă a lunii septembrie). Aceste creşteri importante de debite au fost determinate mai ales de creşterile de debite înregistrate în bazinele hidrografice ale Savei şi Tisei, care s-au suprapus cu cele din bazinul superior al Dunării – amonte Budapesta”, explică sursa citată.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Debitele medii uzinate în ultimele 24 de ore de Sistemul Hidroenergetic şi de Navigaţie Porţile de Fier, aferente părţii române, au avut valori de 2200-2400 m3/s.

De asemenea, în secţiunea Cernavodă, nivelurile sunt în creştere, valorile actuale fiind cu 1,61 m mai mari faţă de nivelurile corespunzătoare primei trepte de restricţii pentru Centrala Nucleară Cernavodă.

Totodată, INHGA a transmis că gradul de umplere în principalele lacuri de acumulare este în prezent de 74,43%, volumul total în aceste acumulări fiind în creştere semnificativă faţă de sfârşitul lunii august 2022.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.