Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat sunt suspendate, până în 22 martie, şi toate activităţile extraşcolare, dar şi programul afterschool, precizând că înscrierile pentru clasa pregătitoare se vor putea realiza, în această perioadă, online. Aproximativ trei milioane de elevi sunt afectaţi de măsurile luate de autorităţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a organizat marţi, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii şcolari generali adjuncţi pentru a-i informa pe aceştia despre măsurile adoptate, luni seara, de către Consiliul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.
 
Ministerul Educaţiei şi Cercetării a precizat că, după suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ, între 11 şi 22 martie, au mai fost luate alte măsuri care derivă din această hotărâre. 
 
Astfel, simulările pentru Evaluarea Naţională, examenul de Bacalaureat, dar şi diferite probe practice sau diverse concursuri se vor amâna până la o dată care va fi comunicată ulterior, iar înscrierea pentru clasa pregătitoare se va realiza în continuare, online, iar validarea înscrierii se va prelungi cu o săptămână, după deschiderea şcolilor. Totodată, şi activitatea de evaluare psihosomatică pentru clasa pregătitoare se va amâna până după reluarea cursurilor. 
 
Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ vor decide modalitatea legală de recuperare a procesului educaţional afectat de suspendarea cursurilor în perioada 11-22 martie.
 
De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării încurajează realizarea de cursuri-suport pentru elevi, asistate de tehnologie. Chiar dacă ele nu înlocuiesc cursurile clasice, acestea au rolul de a menţine comunicarea între elevi şi cadrele didactice.
 
MEC a mai anunţat că toate activităţile extraşcolare sunt şi ele anulate, până la o dată care va fi comunicată ulterior, iar activităţile din cadrul programului "Şcoală după şcoală” (afterschool) care funcţionează în unităţile de învăţământ de stat sau particulare se vor suspenda pe această perioadă. 
 
Totodată, programele de studii privind schimbul de experienţă, respectiv stagiile de practică în spitale ale studenţilor şi cursanţilor şcolilor postliceale sanitare se suspendă până la 31 martie, dacă nu au fost începute anterior datei de 9 martie.
 
În cadrul videoconferinţei, Monica Anisie a solicitat inspectorilor generali şi inspectorilor generali adjuncţi să existe o informare şi o comunicare continuă între cadrele didactice, părinţi şi elevi, precizând că este foarte important ca, în această perioadă în care cursurile sunt suspendate, elevii să nu se expună în spaţiile aglomerate. 
 
Numărul elevilor afectaţi de suspendarea cursurilor este de aproximativ trei milioane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.