Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Educaţiei a reacţionat, luni, după percheziţiile de la o şcoală din Ilfov şi a transmis că este esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogicâ. Instituţia recomandă ca, inclusiv în cadrul unor acţiuni urgente, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor.  

Ministerul Educaţiei a transmis, luni, că a fost sesizat cu privire la percheziţia efectuată de poliţişti în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Jilava. 

”În urma celor semnalate, Ministerul Educaţiei a avut discuţii atât cu reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ilfov, cât şi cu reprezentanţii MAI.  Fiind conştienţi de rolul acţiunilor preventive şi de importanţa intervenţiilor poliţiei pentru asigurarea sănătăţii şi a integrităţii elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, considerăm esenţial ca toţi elevii să fie trataţi cu blândeţe şi cu tact pedagogic”, a transmis ministerul.  

De asemenea, instituţia precizează că este nevoie de calm, chiar şi în cadrul unor acţiuni urgente, iar copiii să beneficieze de tratament prudent.  

”Recomandăm ca pe viitor, chiar dacă este vorba despre intervenţii urgente sau despre acţiuni de percheziţionare derulate în baza legislaţiei în vigoare, elevilor să li se explice calm rolul verificărilor şi să beneficieze, fără echivoc, de un tratament prudent, care să nu le altereze sub nicio formă starea de bine”, au mai transmis oficialii Ministerului Educaţiei.  

Poliţişti de la IPJ Ilfov au organizat o acţiune de verificare a elevilor de la o şcoală din Jilava, pentru a se stabili dacă elevii au la ei obiecte periculoase, iar mai mulţi părinţi s-au arătat nemulţumiţi de faptul că elevii au fost speriaţi şi trataţi ”ca nişte infractori”.

IPJ Ilfov a precizat că acest control a avut loc în urma unei şedinţe cu conducerea şcolii şi autorităţile locale, întrucât au existat date că sunt copii care vin cu briceag la şcoală, iar la această unitate au avut loc în trecut incidente violente.

Totodată, Poliţia Ilfov a anunţat că Biroul Control Intern face verificări legate de desfăşurarea acţiunii, în urma sesizării mamei unuia dintre elevi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.