Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a anunţat că de săptămâna viitoare peste 17.000 de elevi din 128 de unităţi de învăţământ vor învăţa în sistem online, iar decizia a fost luată după ce în localităţile în care sunt şcolile respective incidenţa cazurilor de COVID-19 a trecut de 6 la mia de locuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Vineri este ziua în care la nivelul fiecărui judeţ, la nivelul Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, se decid scenariile de funcţionare pentru săptămâna următoare. În urma datelor primite, avem un număr de 54 de localităţi cu rata de incidenţă peste 6, iar din analizele noastre rapide din ultimele două ore asta înseamnă 128 de unităţi de învăţământ şi 17.106 elevi care vor învăţa în sistem online pentru întreaga durată a săptămânii viitoare, cu excepţia situaţiei în care într-una din localităţi s-ar institui starea de carantină, acolo decizia se ia de îndată. Altfel, indiferent de rata de incidenţă din cursul săptămânii viitoare,  aceste unităţi şcolare vor funcţiona în sistem online”, a declarat Sorin Ion, vineri, într-o conferinţă de presă.
Celor 17 mii de copii li se adaugă cei care pe parcursul săptămânii trecute au intrat în sistem online ca urmare a cazurilor confirmate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.