Guvernul alocă peste 218 milioane de lei pentru 68 de teatre, opere şi filarmonici aflate în surbordinea autorităţilor locale, anunţă Ministerul Dezvoltării. Cele mai mari sume le primesc Teatrul ”Alexandru Davila” din Piteşti - peste 12,5 milioane de lei, Teatrul ”Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe (Covasna) - aproape 11 milioane de lei şi Ateneul Naţional din Iaşi - aproximativ 9 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Guvernul a decis, în şedinţa de joi, alocarea sumei de 218.495.733,92 de lei pentru 68 de teatre, opere şi filarmonici din 45 de localităţi, care funcţionează în subordinea autorităţilor locale din 32 de judeţe.

”Prin această măsură, venim în sprijinul unităţilor administrativ-teritoriale pentru care dezvoltarea infrastructurii culturale este foarte importantă, dar care nu au capacitatea financiară de a susţine toate cheltuielile legate de asigurarea funcţionării şi de continuarea investiţiilor”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veştea.

Suma reprezintă 2% din impozitul pe venit de la nivelul fiecărui judeţ, în perioada 1 august - 8 decembrie 2023, pentru finanţarea instituţiilor publice de spectacole din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale solicitante din judeţele: Alba, Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

Fondurile au fost repartizate conform solicitărilor transmise către Ministerul Dezvoltării, până la termenul legal, de către unităţile administrativ-teritoriale în subordinea cărora funcţionează instituţii publice de spectacole.

Potrivit anexei cu sumele repartizate, cele mai multe fonduri merg la Teatrul „Alexandru Davila” Piteşti - 12.589.088,48 lei, Teatrul ”Tamasi Aron” din Sfântu Gheorghe - 10.976.050,03 lei şi Ateneul Naţional din Iaşi - 9.083.456,09.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.