Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat, marţi, că, din 2020, şi fetele vor putea da examen de admitere la şcoala de pompieri şi vor trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii ca băieţii. În sesiunea din ianuarie vor fi scoase la concurs 300 de locuri, pentru fete şi băieţi, iar înscrierea se poate face până în 15 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din 2020 şi fetele pot da admitere la şcoala de pompieri. Pentru a se înscrie la examen, fetele vor trebui să îndeplinească aceleaşi condiţii ca şi băieţii”, a anunţat, marţi, MAI.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească fetele care vor candida sunt: să aibă diplomă de Bacalaureat, 18 ani împliniţi, să nu fie urmărite penal, iar media generală la purtare în liceu să nu fie mai mică de 9.

Pentru examenul de admitere din ianuarie 2020 vor fi scoase la concurs 300 de locuri, dintre care 275 sunt pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri militari. Locurile vor fi comune, pentru băieţi şi fete.

Cursurile vor începe în februarie şi se vor încheia în luna decembrie.

Cei interesaţi se pot înscrie la concursul de admitere la sediile ISU judeţene unde îşi au domiciliul sau la sediul ISU Bucureşti-Ilfov, până la data de 15 noiembrie 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.