Ministerul Apărării anunţă, luni seară, că primii militari din contribuţia Franţei la Forţa de Răspuns a NATO au ajuns în România şi vor fi urmaţi de alţi militari şi tehnică militară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Solidaritate aliată: primii militari din detaşamentul care reprezintă contribuţia Franţei la Forţa de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmaţi, în zilele următoare, de celelalte forţe şi mijloace”, a transmis, luni seară, Ministerul Apărării.  

Anterior, şeful Statului Major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard, a anunţat că a discutat cu omologul român, generalul Daiel Petrescu, despre dislocarea acestor trupe chiar în cursul zilei de astăzi.  

Sâmbătă, Thierry Burkhard anunţa că Franţa urmează să desfăşoare 500 de militari în România, în cadrul NATO, în urma invaziei ruse a Ucranei.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.