Conducerea Ministerului Afacerilor Interne anunţă luni verificări în urma scandalului ofiţerului DGA din Olt care a avut o dispută cu un judecător ICCJ, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul informaţiilor aduse în atenţia publicului de către un ofiţer din cadrul Serviciului Judeţean Anticorupţie Olt, conducerea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a procedat la verificări privind situaţia în cauză. Datele ce vor fi prezentate vor fi analizate cu celeritate şi se vor utiliza toate pârghiile administrativ-legale, inclusiv sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate”, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

MAI precizează că politica conducerii ministerului, de respectare de către fiecare angajat al MAI a eticii şi deontologiei profesionale, nu va include excepţii.

”MAI nu tolerează nicio abatere de la aceste principii, fie că este vorba de persoane cu funcţii de execuţie sau de conducere. Vom continua să informăm publicul în mod transparent cu privire la evoluţia situaţiei şi măsurile luate în consecinţă”, mai spune ministerul într-un comunicat oficial.

Un ofiţer din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Olt acuză conducerea Direcţiei de faptul că l-a chemat pentru a cere explicaţii şi i-a solicitat să îi prezinte scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofiţerul a avut un schimb de replici cu magistratul, în contextul în care ofiţerul susţinea examenul de licenţă la finalul facultăţii iar judecătorul era supraveghetor la examen.

”Această întâmplare mă face să îmi fie frică să mai lucrez în speţe în care vor fi cercetaţi oameni influenţi deoarece v-am prezentat exemplul perfect de ce se întâmplă în momentul în care doar ai păreri contradictorii cu cineva cu o funcţie înaltă, ce să mai zic de momentul în care faci cercetări cu privire la o persoana de genul”, a transmis ofiţerul.

În urma celor relatate de acesta, sindicatul Poliţiştilor îl acuză pe şeful DGA Liviu Vasilescu, de „metehne securiste”.

DGA admite că a primit o sesizare, dar spune că ofiţerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut „o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.