Cei peste 4.000 de mineri din Valea Jiului îşi vor primi salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a doua), în cursul zilei de miercuri, suma totală fiind de aproximativ 9 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara vor primi mâine, 24 februarie 2021, salariile restante pentru luna ianuarie (chenzina a 2-a). Guvernul României, prin Ministerul Muncii şi cel al Energiei, a asigurat suma necesară plăţilor pentru cei 4010 angajaţi ai C.E.H.  Suma totală plătită în această tranşă este de aproximativ 9 milioane lei”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi al Prefecturii Hunedoara.
 
Potrivit sursei citate, angajaţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au lucrat exclusiv pentru pregătirea ordinelor de plată şi le-au transmis marţi Trezoreriei Statului. 
     
”Tot astăzi, trezoreria a efectuat transferul către băncile comerciale unde au conturile deschise angajaţii companiei, iar mâine, 24.02.2021, banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar”, se mai arată în comunicat.
 
Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara reamintesc faptul că în 17 februarie 2021, în urma întâlnirii cu minerii din Valea Jiului, prefectul judeţului Hunedoara, Călin Petru Marian, a semnat o convenţie cu liderii sindicali, prin care se angaja, în calitate de reprezentant al guvernului, că salariile restante, corespunzătoare lunii ianuarie, vor fi plătite până la data de 26 februarie 2021. 
 
Minerii din Valea Jiului au protestat timp de aproximativ o săptămână, aproximativ 80 dintre aceştia au ales să se blocheze în subteran. Nemulţumirile lor erau legate de restanţele salariale şi de restanţele la unele plăţi cum ar fi tichetele de masă, transportul de la şi spre serviciu şi ajutorul de încălzire. Protestul s-a încheiat luni seara, după ce liderii sindicali au purtat discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu şi ministrul Muncii, Raluca Turcan, oficialii anunţând că au găsit soluţii pentru mineri.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.