Militarul buzoian Ciprian Ştefan Polschi, ucis săptămâna trecută în Afganistan, şi Vadile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, de asemenea căzut la datorie, vor fi repatriaţi, marţi, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MAPN, ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ştefan Polschi şi a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, de asemenea căzut la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, este programată marţi, în jurul orei 12.30, la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.                                                              

Sublocotenentul Ciprian-Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa în 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu. 

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război. Totodată, militarul buzoian Ciprian Ştefan Polschi a fost numit post mortem cetăţean de onoare al municipiului Buzău, iar consilierii locali buzoiani au votat acordarea unui sprijin financiar familiei, de 10.000 de lei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.