Două mii cinci sute de turişti au urcat, sâmbătă, până la ora 13:00, la Cota 2000 din Masivul Bucegi. Este primul weekend în care se schiază în acest sezon la Sinaia, iar autorităţile recomandă turiştilor să nu urce cu maşinile până în parcarea de la staţia telegondolei din staţiune, întrucât aceasta este integral ocupată. Sunt deschise 11 pârtii, iar stratul de zăpadă ajunge la 40 de centimetri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Numărul persoanelor care au urcat sâmbătă, până la ora 13:00, cu gondola Carp, care face legătura între Cota 1400 şi Cota 2000 din Masivul Bucegi este de 2500. Este primul weekend de schi la Sinaia, unde sunt deschise 11 pârtii, stratul de zăpadă măsurând, în funcţie de pârtie, între 20 şi 40 de centimetri. 
„Ne aşteptam la aşa ceva, deoarece suntem singura staţiune de iarnă de pe Valea Prahovei care oferă 15 kilometri de domeniu schiabil. Este foarte multă lume, se schiază în condiţii bune, este o zi superbă la Cota 2000, sunt plus cinci grade Celsius, e cer senin şi vântul nu bate”, a declarat pentru News.ro administratorul domeniului schiabil al staţiunii Sinaia, Maria Floricica. 
Sâmbătă, la mai puţin de o oră de la punerea în funcţiune a gondolei Sinaia, parcarea de la staţia gondolei a devenit neîncăpătoare. În aceste condiţii autorităţile locale le recomandă turiştilor care vor să urce pe munte cu instalaţia de transport pe cablu să ia un taxi sau autobuzul pentru a ajunge la staţia de plecare a gondolei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.