Mii de români care îşi petrec minivacanţa de 1 Mai în afara ţării au aglomerat punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, unde sâmbătă se formaseră coloane de maşini, iar timpii de aşteptare pentru controlul documentelor au crescut la peste o oră în cazul Nădlac II.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit aplicaţiei online a Poliţiei de Frontieră care monitorizează traficul, la graniţa cu Ungaria au crescut timpii de aşteptare pe sensul de ieşire din ţară.

La Punctul de Trecere a Frontiereri (PTF) Nădlac II, de pe autostrada pan-europeană, se înregistrează coloane de maşini şi se aşteaptă mai mult de o oră pentru tranzitare. Aici au fost deschise cinci artere de ieşire pentru autoturisme şi autocare, faţă de două în mod obişnuit.

”În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor care tranzitează punctele de trecere a frontierei cu Ungaria a crescut, datorită zilelor libere mulţi alegând să plece în excursii în afara ţării. Au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului, fiind suplimentat numărul poliţiştilor de frontieră care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor”, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad.

Timpii de aşteptare au crescut la toate punctele de la graniţa cu Ungaria. La Borş (Bihor), unde s-au deschis şapte artere de ieşire, şoferii sau în coloană cel puţin 30 de minute.

La Urziceni (Satu Mare) sunt două benzi de ieşire şi se aşteaptă 30 de minute, la fel şi în cazul PTF Petea (Satu Mare), unde se lucrează pe o arteră de ieşire dedicată traficului uşor.

Majoritatea celor care pleacă sâmbătă din ţară aleg destinaţii apropiate, precum Ungaria sau Austria.

Anul trecut, în perioada minivacanţei de 1 Mai (28 aprilie - 1 mai), au trecut frontiera cu Ungaria, prin judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare, peste 190.000 de persoane, din care aproximativ 145.000 cetăţeni UE şi 45.000 cetăţeni non UE, dar şi peste 70.000 mijloace de transport. Cele mai tranzitate puncte de frontieră din vestul ţării au fost PTF Nădlac II, cu peste 70.000 de persoane, şi PTF Borş, cu peste 57.000.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.