Mii de oameni protestează, marţi seară, în mai multe oraşe din ţară faţă de adoptarea proiectului de lege privind graţierea şi a ordonanţei pentru modificarea Codurilor Penale. La Sibiu, peste 150 de oameni s-au adunat în Piaţa Mare, strigând: "Hoţii” şi cerând alegeri anticipate. Şi la Cluj, în Piaţa Unirii s-au adunat aproximativ 150 de persoane, scandând lozinci antiguvernamentale, în timp ce la Timişoara au ieşit în stradă aproximativ 1.000 de oameni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste o mie de persoane au ieşit în stradă şi în centrul Timişoarei 

Peste o mie de persoane protestează, marţi noapte, în Piaţa Victoriei din municipiul Timişoara, faţă de adoptarea ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale, oamenii strigând: ”Anticipate” şi ”Grindeanu trădătorul”.

Timişorenii s-au adunat, începând cu ora 23.00, în Piaţa Victoriei din centrul oraşului, ei având pancarte cu mesaje precum: ”Nu graţierii”, ”Grindene cu trupa ta, faci de râs Timişoara”, ”Jos Guvernul” sau ”Legea-i lege pentru toţi, nu-i făcută pentru hoţi”.

De asemenea, oamenii strigă ”Anticipate”, ”Grindeanu trădătorul”, ”Hoţii”, ”Noi nu suntem mineri”, ”Ieşiţi din casă, dacă vă pasă şi ”PSD, ciuma roşie”.

Pe treptele de la intrarea în clădirea Operei mai multe persoane afişează un banner de aproximativ doi metri pe care scrie ”Huo”. 

În zonă se află mai multe echipaje de poliţişti şi jandarmi.

La ora transmiterii acestei ştiri, peste 150 de persoane protestează şi în centrul municipiului Sibiu. Oamenii s-au strâns în Piaţa Mare, în faţa Primăriei, locul tradiţional de adunare la toate protestele.

Nu au pancarte, dar poartă steaguri tricolore şi scandează "Hoţii”, "Dragnea, nu uita, Romania nu-i a ta” şi cer alegeri anticipate.  

Oamenii s-au mobilizat pe reţelele de socializare, unde şi-au exprimat revolta faţă de adoptarea ordonanţelor privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale, dar şi faţă de modalitatea în care Guvernul a făcut acest lucru.

În continuare, din toate colţurile pieţei centrale din Sibiu continuă să se strângă protestatari.

Şi la Cluj-Napoca aproximativ 150 de persoane s-au adunat, în jurul orei 23.00, în Piaţa Unirii, din municipiu, scandând lozinci împotriva Guvernulu,i precum: "Nu vrem să fim o naţie de sclavi", "Ruşine să vă fie" şi de asemenea au scandat numele ministrului Justiţiei, Florin Iordache.

Protestatarii au cântat şi o strofă din Imnul de stat.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii clujeni sunt în continuare în Piaţa Unirii şi scandează lozinci antiguvernamentale.

Guvernul a adoptat, marţi seară, proiectul de lege privind graţierea unor pedepse, a anunţat, la finalul şedinţei Cabinetului, ministrul Justiţiei, Florin Iordache. În acelaşi timp, Guvernul a adoptat prin Ordonanţă de Urgenţă, modificarea codurilor penale.

Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că astăzi este zi de doliu pentru statutul de drept, care a primit o lovitură puternică de la adversarii justiţiei, dreptăţii şi luptei împotriva corupţiei. Preşedintele spune că sfidarea PSD la adresa poporului este deplină, iar de astăzi misiunea sa este să restabilească statului de drept, pentru care se va bate până în ultima zi a mandatului său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.